دسته بندی نشده
((( بعد از خرید به فایل خلاصه کتاب دسترسی خواهید داشت )))
بخش هایی از جزوه خلاصه کتاب تاریخ فرهنگ و تمدن اسلام :
توجه توجه : با تهیه این PDF دیگه نیازی به خرید و مطالعه کتاب نیست ، مگر در موارد خاص ، موفق باشید.
1.هرودوت که او را پدر تاریخ می نامند، نخستین بار این واژه را به کار برد. واژه تاریخ به معنای «مطالعه» یا «بررسی» روزگاران گذشته بوده است. تاریخ از نظر واژگانی به معنای شناساندن زمان و وقت است. تاریخ برگرفته از ماده «ارخ» یا «ورخ» به معنای تعيين وقت است. ( فصل 1)
2. پیامبر در ربیع الاول سال ١٤ بعثت به مدینه هجرت کردند؛ مسلمانان سرآغاز دوره تاریخ اسلامی را از همین تاریخ هجرت پیامبر می دانند. تقریبأ از سال دوم هجرت، پیامبر ناگزیر شد به جنگ با دشمنان مکی خود روی آورد. سرانجام در سال هشتم هجری مکه را فتح کرد. با اقدامات مهم پیامبر، پایه های فرهنگ و تمدن شکوهمند اسلامی بنیان نهاده شد و جامعه دینی و دولت اسلامی از همان روزهای نخستین هجرت به مدینه، تشکیل شد و به تدریج ابعاد تمدن سازی اسلام نمود بیشتری یافت. ( فصل 1 )
3. ارتباط مسلمانان با تمدن های دیگر سبب شد که آنها با دیگر ابزار نگارش نیز آشنا گردند. مسلمانان بعد از فتح سرزمین های مصر و شام با پاپیروس آشنا شدند. پس از فتح ماوراءالنهر صنعت کاغذسازی از سمرقند به سرزمین های اسلامی را یافت. صنعت کاغذسازی در اواخر سده دوم هجری به کوشش فضل بن یحیی برمکی وزیر ایرانی و با فرهنگ هارون الرشید در بغداد راه اندازی شد. ( فصل 2 )
جزوه تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی زهرا اسلامی فرد
4. ایجاد مدارس دولتی نظامیه یکی دیگر از خدمات ایرانیان بود که موجب نهضت بزرگ آموزش در جهان اسلام شد. این مدارس را خواجه نظام الملک طوسی، وزیر هوشمند سلجوقیان بنیان نهاد. او نخستین فردی بود که تأسیس مدارس را جزء برنامه ها و وظایف دولت قرار داد. ( فصل 2 )
5. یکی از قدیمی ترین و مؤثرترین طبقه بندی ها نیز از حکیم ابونصر فارابی است. او کتاب «احصاء العلوم» را نوشت که بعدها به دست جرارد کرمونایی به لاتین ترجمه شد. فارابی علوم یا به تعبیر خودش معرفت را به پنج فصل تقسیم کرده است : «علم زبان»، «منطق»، «ریاضیات»، «علوم طبیعی و الهی» و «حکمت علمی یا اخلاقی». ( فصل 3)
6. در کیمیا از ماده ای بحث می شود که با به کار بردن آن می توان فلزات پست چون آهن و مس را به زر و سیم تبدیل کرد که آن را کیمیاگران «اکسیر» می نامیدند. پس از جابر، کیمیاگر مشهور مسلمان محمد بن زکریای رازی است. نقل شده است که رازی بر اثر آزمایش های بیش از حد کیمیایی، دید چشمانش کاهش یافت و به همین رو مأیوسانه از کار کیمیا دست شست. رازی تأویل روحانی کیمیا را انکار کرده، آن را به صورت شیمی درآورده است. بر این بنیاد، اکتساب های کیمیای رازی در اصل نخستین آثار علم شیمی است. کتاب «سرالأسرار» که مهم ترین اثر کیمیایی اوست، در واقع کتابی شیمی است که به اصطلاحات کیمیا بیان شده است. ( فصل 3 )
دانلود خلاصه کتاب فرهنگ و تمدن اسلامی پیام نور
7. با هجرت تاریخ ساز پیامبر خدا به شهر یثرب، این شهر به عنوان مدینة النبی مرکز حکومت نوپای اسلام گشت. سپس با تأسیس مسجد در مدینه، گام های مهمی در جهت تشکیل حکومت اسلامی برداشته شد. مسجد پیامبر افزون بر آنکه محل پرستش خدا و ستاد فرماندهی حکومت اسلامی بود، مرکزی برای آموزش و پرورش، دادگاهی برای رسیدگی به شکایات مردم و پایگاهی برای طرح مسائل ادبی و فرهنگی و شور و مشورت در امور سیاسی و اجتماعی نیز به شمار می رفت. ( فصل 4 )
8. در سده های نهم و دهم، شبستان های ساده و ستون دار مسجدها به تدریج به تالارهای چهارگوش گنبددار بدل گردید و رویه های درونی و بیرونی آنها تمامأ از کاشی های رنگین پوشیده شد. مسجد کبود تبریز و مسجد شاه اصفهان نمونه های درخشانی از این بناهاست. ( فصل 5 )
9. مصدر اصلی تمام تحقیقات علمی که کشف واقعیت مفردات بود، اولین بار به دست مسلمانان انجام شد و آنها بودند که در این باره از مفردات شروع کردند و آن را به کلیات رساندند. در واقع آنان روش «از جزء به کل پی بردن» را برای رسیدن به روش ها و اسلوب علمی پیش گرفتند. ( فصل 6 )
10. در اروپا معروف است که مخترع قطب نما شخصی به نام فلاویو گیویا از شهر آمالفی است؛ در حالی که او نیز توسط مسلمانان با این اسباب آشنا شد. در واقع یکی از صلیبیون به نام پتروس فون مارکورت، هنگام بازگشت از کشورهای اسلامی همراه خود اطلاعاتی در مورد مغناطیس و قطب نما به فرانسه آورد که آن را در نوشته خود به نام دومکنت نقل کرده است. ( فصل 7 )
توجه داشته باشید هم اکنون میتوانید با پرداخت اشتراک جزئی از بخش بالای سایت
بلافاصله فایل PDF خلاصه کتاب تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی را دانلود کنید. موفق باشید
سلام من هفته گذشته آزمون داشتم و امروز نتایج اومد رو سایت با نمره خیلی بالا و با همین سوالات قبول شدم ❤️👍